Loading...

Novosti

Davor Zec podnio ostavku na mjesto predsjednika CROBIOM-a

Od ponedjeljka, 23. svibnja 2022. Davor Zec više nije predsjednik Hrvatske udruge za biomasu – CROBIOM. S obzirom na to da je imenovan pomoćnikom glavnog državnog inspektora RH te nespojivost te funkcije s njegovim dosadašnjim djelovanjem u CROBIOM-u, podnio je neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Udruge, a radna tijela Udruge će pokrenuti potrebne procedure za izbor novog predsjednika.

Zec se u svojoj dugoj poslovnoj karijeri afirmirao kao priznati međunarodni stručnjak koji je obnašao važne dužnosti u sektorima drvne industrije, energetike i šumarstva, a među ostalim obnašao je niz odgovornih funkcija u Hrvatskim šumama, bio je upravitelj šumarije te ravnatelj Uprave u Ministarstvu poljoprivrede. Istovremeno, bio je i član niza državnih i međunarodnih strukovnih tijela i povjerenstava.

Ovim putem Udruga CROBIOM zahvaljuje Davoru Zecu na višegodišnjem radu i nemjerljivom doprinosu tijekom pokretanja niza razvojnih inicijativa unutar Udruge, a posebno treba naglasiti njegove napore oko popularizacije drvnog peleta i biomase i njegov aktivan doprinos ubrzavanju procesa tranzicije prema obnovljivim izvorima energije. Članovi Udruge žele mu puno uspjeha na novoj odgovornoj poziciji, a čestitkama se ovih dana pridružuju mnogobrojni predstavnici na šumi baziranog sektora u Hrvatskoj te u zemljama jugoistočne Europe.