Loading...

Novosti

Godišnje izvješće o radu i aktivnostima

Unatoč pandemijskim ograničenjima i mnogobrojnim izazovima u provođenju sektorskih aktivnosti, posebice oko organizacije strukovnih evenata uživo, Hrvatski drvni klaster i Crobiom su uspješno okupljali sektorske dionike i predstavnike nadležnih institucija na četiri godišnje konferencije.

U travnju je tijekom lockdowna održana hibridna 11. Međunarodna konferencija o biomasi i OIE u Zagrebu, s ciljem rasprave o unapređenju položaja biomase u RH i prijeko potrebnom ubrzavanju energetske tranzicije. Krajem lipnja u Opatiji je održana 18. po redu Drvno-tehnološka konferencija, ujedno i najvažnija sektorska konferencija u regiji, dok je krajem listopada u Vinkovcima održan 12. Kongres pilanara JIE. Početkom prosinca u Rovinju je održana i 6. Adriatic Wood Days konferencija, čiji je fokus bio na EU politikama i projektima. Time je nastavljeno uspješno okupljanje svih dionika na eventima s osnovnim ciljem artikuliranja glavnih sektorskih izazova, ali i prilika, uz umrežavanje i postizanje dobre vidljivosti u medijima i javnosti. 

HDK i Crobiom izražavaju zadovoljstvo što su unatoč nizu objektivnih tržišnih ograničenja koja su rezultirala i globalnim zastojem u logističkim putevima, poslovnim putovanjima i povećanjem cijena drvnih materijala nastavili s redovitom objavom elektronskog Newslettera koji pruža najvažnije sektorske informacije iz Hrvatske, regije, EU, ali i ostalih važnih svjetskih tržišta. Pokrivene su aktualne teme prerade drva, šumarstva, proizvodnje namještaja, biomase, sajmova te ostale aktualnosti koje su od velike važnosti za sektor.

Osnovni cilj HDK-a i Crobioma je povezati sve dionike u preradi drva i industriji namještaja, ubrzati protok informacija, posebno s naglaskom na uključivanje manjih subjekata u aktualna događanja. Newsletter se šalje na više od 3.000 adresa diljem RH i regije i u pandemijskom okruženju predstavlja važan alat informiranja članova sektorskih udruga te sveukupne zainteresirane sektorske javnosti. Skupštine i druge aktivnosti za članove predviđene su za početak siječnja 2022.

U nastavku navodimo presjek ključnih aktivnosti i događanja koje su realizirane u ovoj godini.